تورم و معیشت جامعه/ کرونا دلیل ایجاد تورم در کشور نیست

یک عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: معیشت و تورم موضوعاتی جداگانه نیستند و تورم به سرعت روی زندگی مردم در جامعه تأثیر میگذارد.
آلبرت بغزیان، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در گفتگوی زنده در برنامه چشمانداز شبکه ایران کالا گفت: اگر وضعیت اقتصادی سایر کشورها در ایام شیوع کرونا را بررسی کنیم متوجه میشویم تورمی که اکنون در ایران وجود دارد صرفاً مرتبط با کرونا نیست و به طور عجیبی با همهگیری این بیماری همزمان شده است. یعنی بیماری کرونا دلیل ایجاد تورم در کشور نیست.
وی افزود: معیشت و تورم دو موضوع به هم وابسته است. وقتی صحبت از تورم میشود به معنای کاهش قدرت خرید و رفاه مردم است. اینکه شاهد گسترش ابتلای چمعیت زیادی از مردم به بیماری کرونا هستیم میتواند به نوع تغذیه مردم مرتبط باشد. در حال حاضر مردم به دلیل تورم نمیتوانند مواد غذایی مغذی و دارای ویتامینها را خریداری کنند و در نتیجه سیستم ایمنی بدن آنها کاهش مییابد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در خصوص مشکلات ارزی و سیاستهای بانک مرکزی بیان کرد: بانک مرکزی از طرفی به نهاده دامی ارز تخصیص میدهد و از طرفی به دلیل توزیع نامناسب و عدم هماهنگی کالا از کمرگ ترخیص نمیشود. اینکه مسئولان بیان میکنند برای ترخیص کالای مورد نیاز مردم در حال هماهنگی هستیم و آشفتگی در بازار وجود دارد قابل قبول نیست.
علی بابایی کارنامی، سخنگوی اجتماعی مجلس گفت: اگر گذشته اقتصاد کشور را بررسی کنیم و با وضعیت کنونی مقایسه کنیم متوجه میشویم شرایط عادی و طبیعی نیست. قطعا مجلس و دولت در تصمیمگیریها باید دقت بیشتری داشته باشند. امروز کشور به سیاستگذاری هماهنگ بین دستگاههای مختلف نیاز دارد.
وی افزود: تورم به سفرههای مردم آسیب میزند. در این میان کرونا نیز فشار بر مردم و شرایط برای سوء مدیریت برخی از مسئولان را بیشتر کرده است. سازمان حمایت از مصرف کنندگان و سازمان تعزیرات به گونهای عمل کردند که بود و نبود آنها در جامعه احساس نمیشود. همین عدم نظارت بر قیمتها را در گرانیهای گوشت مرغ مردم به روشنی مشاهده کردند.
محمد انیسی، مدیرعامل مجتمع صنعتی نان بهشت گفت: اگر دولت نتواند یا نخواهد نرخ تورم را کنترل کند نباید توقع داشته باشیم که وضعیت اقتصاد کشور بهتر شود. در حال حاضر هزار و 400 کارخانه به دلیل مشکلات اقتصادی تعطیل است. متأسفانه قوانین بانکی به تولید کنندگان اجازه فعالیت را نمیدهد.
وی افزود: مجتمع صنعتی نان بهشت بیش از سه سال است که به دلیل آسیبهای اقتصادی تعطیل است. برای رفع مشکلات به قوه قضاییه مراجعه کردیم و حتی گفتگویی با ریاست این قوه داشتیم ولی مدتها است منتظر تصمیمگیری مسئولان هستیم. وقتی درآمد تولید کننده بسیار کمتر از هزینههای فعالیت اوست چطور میتواند در سیستم اقتصادی کشور دوام بیاورد؟
مسعود رضا بندگی، دامپرور و دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی طبس گفت: از مهر ماه وضعیت تأمین نهادههای دام در شهرستان طبس بسیار خراب است و گاودارام مجبور شدند گاوهای شیرده خود را بفروشند. سویا از جیره غذایی دام کسر شده است.
وی افزود: به دلیل تغییر در سبد غذایی دام شیر کمتری نسبت به گذشته تولید میشود. پیشتر دامداران این شهرستان بیش از 100 تن شیر در ماه به بازار عرضه میکردند. کنسانترهای که دولت میدهد برای تغذیه دام کافی نیست و نهادههای دامی به جای اینکه بهدست تولید کننده و دامدار برسد در دست مافیا است.
انتهای پیام/
نظر شما