تولید 8 میلیون و 250 هزار تن سنگ در کشور/ بازار داخلی یکی از بزرگترین مزیتهای کشورمان است

مشاور بین المللی انجمن سنگ ایران از تولید 8 میلیون و 250 هزار تن سنگ در کشور در سال 2019 خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه ایران کالا، مشاور بین المللی انجمن سنگ ایران با اشاره به اینکه در کشورمان بیش از 2 هزار واحد معدنی، پروانه استخراج وجود دارد، گفت: از این تعداد حدود هزار و 100 معدن فعال هستند.
سیامک حاج سید جوادی افزود: بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، ظرفیت اسمی واحدهای معدنی ایران 30 میلیون تن است.
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای جهانی در سال 2019، تولید ایران 8 میلیون و 250 هزار تن بوده است.
این تحلیلگر بازارهای جهانی با بیان اینکه متأسفانه آمارهای قابل استناد و دقیقی در بخش معدن ایران وجود ندارد، گفت: آمار مستند و مستدلی وجود ندارد که واقعاً چند واحد کارخانه سنگ بری و فرآوری سنگ در ایران وجود دارد.
حاج سیدجوادی با اشاره به اینکه بازار داخلی یکی از بزرگترین مزیتهای کشورمان است افزود: بازار مصرف داخل بین 6 تا 8 میلیون تن است که این موضوع از صنعت سنگ کشور حمایت میکند.
مشاور بین المللی انجمن سنگ ایران گفت: باید پیش از صادرات، جوابگوی نیاز داخل باشیم.
حاج سید جوادی با بیان اینکه ایران پس از چین، هند و ترکیه، چهارمین تولید کننده سنگ در جهان است، افزود: با برنامه ریزی 5 ساله به راحتی میتوانیم به ظرفیت تولید 20 میلیون تن در سال برسیم.
*صندوق بیمه فعالیت های معدنی حضور موفقی در معادن نداشته است
عضو هیأت رئیسه خانه معدن استان خراسان جنوبی گفت: صندوق بیمه فعالیت های معدنی می تواند یک راهکار باشد ولی از زمانی که این صندوق تأسیس شده بر اساس آمار تاکنون نتوانسته حضور موفقی در معادن داشته باشد.
احمد پروین افزود: بعید است که صندوق بیمه معدنی بتواند کلیات این موضوع را پوشش دهد چون در ارزیابی معادن، صندوق محدودیت هایی دارد که با این تورمی که گریبانگیر ماشین آلات است و مبلغ بالایی تسهیلات برای خرید آن نیاز است شاید ضمانتنامه نتواند کفایت کند و راهکار آن قطعاً بانک هاست.
پروین گفت: در چند سال اخیر واردات ماشین آلات انجام شده است اما تعداد ماشین آلات ورودی در مقایسه با تعداد معادن عدد بسیار کمی است.
علیرضا حیدری، معدن دار سنگ درباره ورود ماشین آلات مورد نیاز معادن گفت: در چند سال اخیر در خراسان جنوبی ماشین آلات وارد نشده است.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات معادن سنگ ساختمانی کمبود برق است هم افزود: کمبود برق مشکل بزرگتر از ماشین آلات است.
سیف اللّه امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی و معاونت امور معادن وزارت صمت گفت: مقرر شد تا یک مجموعه ای ، ماشین آلات مورد نیاز معدنکاران را وارد کند و در اختیار معدنکاران با شرایط قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون تعداد زیادی ماشین آلات وارد کشور شده و در معادن کشور فعال هستند هم افزود: برخی معادن چون ذخایر پایینی داشتند به دنبال این موضوع نبودند و افرادی که نیاز داشتند طی دو ماه گذشته تقاضا و ثبت سفارش را انجام دادند و با دریافت ارز، ماشین آلات را وارد کشور کردند.
امیری درباره برنامه مشخص برای صادرات تولیدات معادن سنگ گفت: در حال حاضر کاهش عوارض را در برنامه داریم و موضوع برش سنگ های ما که ضخامت یک تا یک و نیم سانت است و ضخامت سنگ مورد نیاز صادراتی نیم سانت است ؛ در تلاش هستیم با ماشین آلات خوبی که داریم به این روش تولید کنیم تا مشکل صادرات حل شود.
انتهای پیام/
نظر شما