سهامداران «اسنپ» چه کسانی هستند؟

بزرگترین کسب و کار اینترنتی جابجایی مسافر در ایران "اسنپ" است که این روزها خبرها و حاشیه های زیادی را با خود به همراه دارد. از گسترش فعالیت های این گروه گرفته تا خروج مدیران آن از این مجموعه. روند تغییرات در گروه اسنپ اخیرا سرعت بیشتری گرفته و مدیران ارشد و میانی ایرانی این مجموعه یکی پس از دیگری از اسنپ خارج میشوند.
دریافت ۲۰ میلیون یورو از “ام تی ان”
اما ژوبین علاقبند، مدیرعامل اسنپ درباره جزئیات مالکیت سهام اسنپ اخیرا گفته است که ایرانسل- بیشترین سهام-، امتیان و هایپراستار سهامداران اسنپ هستند. اروپاییها هم شاید ترکیبی از راکت اینترنت باشند. در همین رابطه یکی از محققان حوزه کارآفرینی و نوآوری در مقاله ای در وبسایت فناوری تک کرانچ می نویسد «گروه اینترنتی ایران» موفق به دریافت ۲۰ میلیون یورو برای اپلیکیشن سامانه همسفری «اسنپ» شد. این شرکت سرمایه گذاری یک شرکت خدمات تلفنی از آفریقای جنوبی به نام ام تی ان (MTN) است. شرکت «ام تی ان» یکی از سهامداران اصلی شرکت اینترنتی ایرانسل است. این شرکت، اپلیکیشن اسنپ را که نام پیشین آن «تاکسی یاب» بوده در سال ۲۰۱۴ راه اندازی کرد.
اما علاقبند در رابطه با سهامداری شرکت آلمانی راکت اینترنت درIIG (گروه اینترنت ایرانیان مالک اسنپ) در مصاحبه ای گفته بود که این شرکت سهامدار ما نیست اما برخی اشخاص حقیقی که ممکن است جزو سهامداران راکت باشند در IIG سهامدارند. این بدان معناست که سهامداران راکت اینترنت سهانمدار شده اند، یعنی سهامدارانش هستند و خود شرکت نیست. اما راکت اینترنت یکی از موفق ترین شرکت های حامی استارتاپ های اینترنتی در دنیا است. این کمپانی کارش را با ایجاد نسخه هایی از بزرگ ترین کمپانی های حوزه تکنولوژی و مبتکرانه ترین استارتاپ ها آغاز نمود و راه را برای ورود آنها به بازارهایی باز کرد که شاید نسخه های اصلی شان ابدا جایی در آنها نداشتند. برخی کارشناسان استارت آپ بر این باورند که این شرکت وارد عرصه سرمایه گذاری در خاورمیانه شده و در ایران نیز وب سایت های بامیلو- زمان فعالیت-، موزاندو، بدو فود و تاکسی یاب رو با همکاری شرکت ام تی ان آفریقای جنوبی راه انداخته است. این سایت ها تقلید و یا نمونه بومی وب سایت های زیر هستند که بازهم زیر مجموعه راکت تم می باشند: https://www.foodpanda.com ، http://www.easytaxi.com ، https://www.jumia.co.tz . و در کل ایده راکت تقلید از استارت آپ های بزرگ دنیا و ارائه نسخه بومی آن استارت آپ ها در کشورهای درحال توسعه است.
این در حالی است که علاقه بند در توتیتی به طور کلی موضوع سهامداری راکت اینترنت را در اسنپ رد کرده و نوشته است: نه… راکت اینترنت در ترکیب سهامداران نیست.
انتهای پیام/
نظر شما