میراث فرهنگی؛ برگ برنده اقتصاد ملی

نفت دیگر یک مزیت قابلاطمینان نیست. شاهد این مدعا سطح بالای مخاطرات و تحریمهای سیاسی و اقتصادی ناجوانمردانهای است که کشور ما با آن دست به گریبان است. از همین روست که اقتصادهای موفق دنیا از چند دهه پیش، به انطباق ساختارهای مختلف خود با روند تغییرات گسترده جهانی برآمدهاند. «جهانمحلی شدن» مفهومی است فکری که در کانون این تغییرات گسترده توسعهای قرار دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه ایران کالا پیوستاری که در یک سوی آن، جهانیشدن با ویژگیهایی همچون پیشرفت مدام فناوری اطلاعات، جنبش خصوصیسازی، مقرراتزدایی و ارتباط وسیع میان کشورها قرار دارد و در سوی دیگرش، محلیسازی جای گرفته است؛ یعنی جریانی که در آن کشورها با رجوع به هویتهای فرهنگی و اجتماعی و پتانسیلهای اقتصادی و بومی خود؛ سعی در جهانی کردن اقتصاد و گسترش بازارهای مالی خود دارند.
در چنین فضایی صنعت- فرهنگ گردشگری بهعنوان یک حوزه ارزشآفرین، زوالناپذیر و پایدار که بزرگترین صنعت خدماتی دنیا لقب گرفته، به دلیل شناور بودن مرزهای خود و تحرک گردشگران بیش از هر بخش دیگری با این مفهوم منطبق شده و در حال گسترش و فتح روزافزون بازارهای اقتصادی است.
کشور ما ایران نیز به دلیل دارا بودن میراث طبیعی و فرهنگی و تاریخی غنی و داشتن ۲۴ اثر در لیست میراث جهانی یونسکو ازجمله مقاصد ارزان، متنوع و چهارفصل برای جذب گردشگران داخلی و خارجی محسوب میشود که در صورت وجود نگرش صحیح مدیریتی به پتانسیلهای موجود میتوان صنعت گردشگری را به یکی از صنایع مهم و پربازده اقتصادی در آن تبدیل کرد.
تجارب جهانی پیرامون این موضوع اما بیانگر این مطلب است که توجه به گردشگری و مدون ساختن برنامههای آن از طریق یک نهاد متشکل و دارای قدرت تصمیمگیری نافذ همچون وزارتخانه، به خصوص در کشورهایی که از جاذبههای غنی گردشگری برخوردارند، میتواند گامی روبهجلو و برگ برنده در اقتصاد ملی این کشورها تلقی شود که نمونه موفق آن نیز کشورهایی چون اسپانیا، فرانسه یا کشور همسایه خودمان ترکیه است.
انتهای پیام/
نظر شما