محمد عصارزادگان

محمد عصارزادگان یکی از کارآفرینان برجسته صنایع غذایی ایران است که سیلوی 100هزار تنی را برای اولین بار در کشور احداث کرده است. سیلوی صنعتی و پیشرفته عصارزادگان تمامی قابلیت های ذخیره سازی گندم این کالای استراتژیک را براساس علوم روز دنیا دارا ست.
محمد عصارزادگان
اهمیت غلات بهویژه گندم بهعنوان یکی از اساسیترین و استراتژیکترین کالاها و بهتبع آن سیلوها بهعنوان انبارهای ذخیرهسازی محصول، بر کسی پوشیده نیست. سیلوها نقش عمدهای در جذب نوسانات عرضه و تقاضا و درنتیجه قیمت نهایی گندم دارند و همچنین هزینههای سالیانه چند صد میلیارد ریالی حملونقل مضاعف ناشی از کمبود تأسیسات ذخیرهسازی را حذف میکند.
محمد عصارزادگان بااطلاع از این موضوع، برای اولین بار با بهرهبرداری از دانش روز دنیا، مطابق آخرین تکنولوژی، با ساخت سیلویی صد هزار تنی، قدم درراه پرچالش آسیابانی حرفهای گذاشت. بیایید باهم، بخشی از سرگذشت پر فرازوفرود این مرد باارده و مصمم را بخوانیم.
دوران نوجوانی و تمایل به مستقل شدن
محمد عصارزادگان در سال ۱۳۲۸ در شهر اصفهان متولد شد. او از سن ۱۴ سالگی، نزد پدرش کار میکرد و سعی داشت فوتوفن کار را از پدر یاد بگیرد.
بعد از مدتی، عصارزادگان تصمیم گرفت بهصورت مستقل از پدرش مشغول به کار شود و کار و زندگیاش را از پدر جدا کرد. او از همان ابتدای مستقل شدن، در بدترین شرایط اقتصادی به سر میبرد و حتی بعضی شبها غذایی برای خوردن نداشت؛ اما در برابر سختیها مقاومت میکرد تا بتواند بر سر تصمیم خود بماند. ازنظر عصارزادگان، این مستقل شدن برای او لذتی داشت که تحمل سختیها را آسان میکرد.
او در ابتدا ۲۱ ساعت در روز را کار میکرد و این عادت در او بهجای مانده است و اگر شبها ساعت ۱۲ بخوابد، حدود ساعت ۴ یا چهار و نیم صبح از خواب بیدار میشود!
عصارزادگان هر کاری شرافتمندانهای که به ذهنتان میرسد را انجام داده است. رانندگی تاکسی، نصب آنتن روی پشت بومها، حسابداری، کارهای بانکی، تایپ حرفهای، تدریس در آموزشگاه، ویزیتوری و خلاصه هر کاری که بشود از آن رزق حلال به دست آورد.
او در تمام مراحل زندگیاش، از اینکه بتواند خودش به درآمد برسد و مستقل باشد، لذت میبرد. حتی زمانی که مجبور بود نان و ماست بخورد تا گرسنگیاش برطرف شود.
تأسیس برند آرد جرعه و ساخت بزرگترین سیلوی بخش خصوصی
عصارزادگان، برند آرد جرعه را در سن ۲۶ سالگی راهاندازی کرد و از تجربیات و راهنماییهای پدرش برای توسعه کار بسیار بهره برد. او از همان ابتدا، عشق و شوق و شعف خاصی در کار کردن داشت و زیباترین لحظه زندگی خود را زمانی میداند که به اولین تولید خود دست یافت.
با افزایش ماشینآلات و توسعه کارخانه، میزان تولید برند جرعه از روزی ۱۰ تن به روزی ۶۰۰ تن افزایش یافت و در حال حاضر، سیلوی صد هزار تنی آنها میتواند در هر ساعت، هزار تن تخلیه و صادرات انجام دهد.
آقای عصارزادگان همواره به فکر رشد و توسعه کسبوکارش است. او در پی فراخوان دولت، توانست در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر در طی ۱۸ ماه بزرگترین سیلوی بخش خصوصی را بسازد و به هدف آموزش نیروی کار، یک دانشگاه علمی کاربردی نیز در آن بنا کند.
برای راهاندازی این مجموعه، قول وامهای کمبهره و یارانه به عصارزادگان داده شد اما هیچکدام عملی نشد! بااینحال او به عشق مردم و کشورش بر سر قول خود به دولت ماند و این سیلو را به مرحله بهرهبرداری رساند.
این سیلو مایه آبرو و افتخار اصفهان و حتی کشور است؛ بهگونهای که خارجیها در بازدید از این سیلو مبهوت هوش و تکنولوژی بهکاررفته در این مجموعه میشوند!
از مشکلات این سیلو این بود که بعد از ساختهشدنش، حدود ۶ سال خالی مانده بود و وامهایی که بابت ساخت آن گرفته شده بود، پرداخت نشدند و جریمه و سودِ وام، بدهکاری هنگفتی به وجود آورد.
شاید قبل از هر فراخوان دولتی برای ساخت واحدهای تولیدی جدید، ابتدا باید تحقیق کاملی در مورد نیازها و ظرفیت تولید کشور صورت گیرد!
با مراجعه به مسئولین، عصارزادگان متوجه شد سیاستگذاری ساخت سیلو از ابتدا اشتباه بوده است؛ زیرا کشور ما در ساخت سیلو به خودکفایی نرسیده است؛ اما تاوان این سیاستگذاری اشتباه را نباید سرمایهگذار بدهد.
فداکاریهای عصارزادگان درراه میهن
در سال ۱۳۹۱ مسئولین استان اصفهان از عصارزادگان خواستند که ۷۵,۰۰۰ تن گندمی که او به قیمت آزاد برای مشتریان خود خریداری کرده بود را به قیمت مصوب دولت که پایینتر از قیمت آزاد آن بود، در اختیار مردم قرار دهد و بعداً دولت این گندم را به او پس دهد. عصارزادگان این کار را وظیفه شرعی خود میدانست و بدون در نظر گرفتن ضرری که از این کار متوجه کسبوکارش میشد، پیشنهاد مسئولان را قبول کرد.
اما در مقابل، دولت برای کمک به عصارزادگان در مواقع مشکلاتی مانند خشکسالی اقدامی نکرد و گندم قرض گرفته از او را بهطور کامل پس نداد، درنتیجه او مجبور بود بهتنهایی تمام مشکلات خود را حل کند.
پیگیریها و شکایات او از مسئولان مربوطه هم بهجایی نرسید و عصارزادگان مستأصل و ناامید شد. در حال حاضر، دلخوشی این کارآفرین نمونه این است که رأیهای دادگاه به نفع او صادرشدهاند و حقانیت او اثبات شده است.
ارزشهای کاری محمد عصارزادگان
آقای عصارزادگان زندگی خود را وقف خدمت به مردم اصفهان و ایران کرده و فقط خداوند از نیکوکاریهای او کاملاً مطلع است.
او بهشدت اعتقاد دارد که از هر دستی بدهی، از همان دست پس میگیری. یعنی اگر در حق دیگران بدی کنی، شاید چند برابر آن، سزای عمل خود را ببینی.
عصارزادگان تاکنون، لوحها و تقدیرنامههای فراوانی را به خاطر خوب کار کردن و کیفیت محصولات خود دریافت کرده است. ازنظر او، این با دلوجان کار کردن، ارزش بیشتری از پولهایی که در بانک میگذاریم، دارد. یکی از اهداف نهایی عصارزادگان این است که بتواند صنعت آرد کشور را بهینه کند.
عصارزادگان در جلسهای از مدیران اجرایی خود خواست که بر عملکرد کارمندان نظارت داشته باشند و اگر اشتباه و قصوری از سوی آنها صورت گرفت، مدیران به آن رسیدگی کنند تا کارها هر چه سریعتر به نتیجه برسد.
نظر کارمندان در مورد محمد عصارزادگان
کسی که به کارش علاقه دارد یا به عبارتی عاشق کارش است، میتواند تا نیمهشب بیدار بماند و ذهنش درگیر کارش باشد؛ اما کسی که به کارش علاقه نداشته باشد، تمایل دارد که در زمانهایی خودش را از کار جدا کند.
آقای عصارزادگان در زمانهایی خود را درگیر کار میکنند که شاید دیگران به فکر استراحت هستند. برای یک مدیر بسیار مهم است که دائماً ذهنش درگیر کار باشد و به این فکر کند که سازمان به چه سمتی میرود، چگونه عمل میکند و به چه جایگاهی میخواهد برسد.
آقای عصارزادگان عاشق صنعتی است که در آن فعالیت میکنند. در این ۲۰ سال که من با آقای عصارزادگان همکاری داشتم، متوجه شدم که اگر ایشان مبلغی را بهعنوان وام دریافت کنند، قطعاً ۱۰ برابر آن را در زمینه پیشرفت و توسعه ماشینآلات صنعتی خرج میکنند. او عاشق تکنولوژی و بهروز بودن و افتخارآفرینی برای کشورش است.
به گفته یکی از کارکنان، عصارزادگان در برابر سختیها و مشکلات بسیار صبور و شکیبا است و در حین کار به کارمندان خود انرژی مثبت فوقالعادهای میدهد تا آنها بتوانند به بهترین نحو کار خود را انجام دهند و در صورت بروز مشکل، ناامید نشوند.
اندکی تأمل
شاید حمایت کافی از کارآفرینان و نیازسنجی کافی قبل از تصمیمگیری برای شروع پروژههای جدید، راهحلی باشد که امثال آقای عصارزادگان از تلاش خالصانه خود برای افزایش ظرفیت تولید و رونق کشور پشیمان نشوند! کاش هر مسئولی در هر جایگاهی که هست کار خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهد تا دیگران مجبور نشوند تاوان اشتباهات و تصمیمگیریهای نادرست او را بدهند.
اگر می خواهید با دیگر کارآفرینان موفق ایرانی آشنا شوید، روی دکمه "معرفی کارآفرینان ایرانی" کلیک کنید.
ایران کالا اولین شبکه تخصصی اقتصاد ایران
نظر شما