رشته کوه جبال بارز

کوههای جبال بارز عمدتاً از سنگهای بیرونی و نفوذی متعلق به دوره ائوسن ساخته شده و در محلی قرار دارد که با نامهای کوههای مرکزی ایران و کمربند آتشفشانی سهند- بزمان شناخته میشود. بخش عمده این کمربند کوهستانی بر اثر فعالیتهای آتشفشانی و ژرفتودهگرایی (پلوتونیسم) طی دوره ائوسن شکل گرفته و از آتشفشان سهند در شمال غرب تا آتشفشان بزمان در جنوب غرب ایران کشیده شدهاست.
رشته کوه جبال بارز یکی از کوهای استان کرمان است که در جنوب شرقی ایران قرار دارد. این رشته کوه دارای طول تقریب ۱۰۰ کیلومتر و ارتفاع ۳۷۵۰ متر است.کوههای این رشتهکوه توسط کوههای دیگری مانند کوه شهسواران و کوه هودیان تا جنوب شرق ادامه مییابد. کوههای جبال بارز دشت هامون جازموریان را از نمکزار شهداد و دشت لوت جدا میکند.
منطقه جبال بارز کرمان یکی از زیباترین، بکرترین و شگفتانگیزترین سلسله کوههای ایران است که با ۲۵۰ کیلومتر طول، طولانیترین رشته کوه جنوب شرق کشورمحسوب میشود. از نقطه آغاز این رشتهکوه در شمال غربی شهرستان بم (روستای زیبای مرغک) تا چاله جازموریان، نقطه به نقطه این منطقه کوهستانی، سرشار از جلوههای زیبای طبیعت است. از جنگلهای انبوه بنه یا پسته وحشی، بادام کوهی واورس گرفته تا بلندترین آبشارهای ایران، تا ارتفاعات و دامنههای بکر و باغهای دلانگیز گردو و زردآلو و چمن زارها و چشمه سارها وغیره. جهت شمال شرقی- جنوب غربی و نیز طول این رشته کوه باعث گردیده در مسیر برش عرضهای جغرافیایی، تنوع جالب توجه آب و هوایی را در این خط سنگی با عظمت شاهد باشیم.
جبال بارز با مراتع فراوانی که دارد از دیرباز از مناطق عشایری ایران بوده است و اراضی آن، به سبب وفور آب زیرزمینی، با چندین رشته قنات آبیاری میشود.
نظر شما